Помовчіть, і ви почуєте та побачте багато цікавого...

Надзвичайно люблю їздити, отримую від процесу пересування колосальне задоволення. А ще люблю спостерігати. Налаштовую пастку фотоапарата на перехожих, нашорошую вуха і слухаю про життя. Найбільше його в поїздах та на вокзалах..
Нещодавно мою увагу привернув один випадок, який змусив задуматися над людськими цінностями. Чекала на свій автобус на вокзалі невеликого містечка. Було зовсім нелюдно: кілька людей у залі та в кафе. Продавець того закладу виводила жінку з приміщення через поганий запах. Ніби стандартна ситуація — промайнуло в голові, але коли я уважніше придивилася, то відзначила, що жінка пристойно одягнена і безпритульною її не назвеш. На вигляд їй років 60, або й менше. Вона розхвилювалася через такі дії продавця, але не скандалила, а почала виправдовуватися перед жінкою, що сиділа поряд на лавці, що їде далеко і тому трохи неприємно від неї пахне. Вона говорила досить голосно, щоб привертати увагу. Це поведінка самотніх людей… Вона сіла, витягла з сумки свою вечерю і почала годувати кішку, яку везла в сумці. Знову ж таки розмовляючи з кицькою і ділячись своєю трапезою..
В мене всередині аж щось защемило. Люди, які не мають особистого щастя частіше дбають про інших, жаліють, допомагають, діляться останнім. Вони не бояться бути дивними, а ті які відносять себе до розряду «нормальних» навіть соромляться заговорити чи відповісти. Ми робимо вигляд, що непомічаємо, не звертаємо уваги, дивимося повз або взагалі як на порожнє місце, виправдовуючись самі перед собою, що не хочемо опускатися до такого рівня. Хоча мені здається, що нам просто не під силу до такого рівня піднятися, до рівня не боятися бути дивними, незрозумілими, бути справжніми, робити так як відчуваємо і не боятися це показувати. Недавно в одній пісні почула слова, про те, що коли засвітить сонце, ми надягаємо окуляри, бо «кожен хоче заховати душу, заховати очі»..
Якщо потрапите в таку ситуацію, подумайте, як відреагуєте..

6 коментарів

Іванка Шкромида
Дійсно цікава досить ситуація. В принципі я завжди намагаюсь лояльно ставитись до всіх людей. Дратують лише чоловіки в нетверезому стані, які починають кидати в мою сторону зовсім недоречні коментарі, але це вже інше.
Щодо цієї жінки, то тут є над чим задуматись. Я б сказала, що саме її поведінка є нормальною. А от такий собі гонор, що живе в кожному з нас, можна строго засуджувати.
Маріанна Горянська
Гонор і породжує байдужість… Дякую за коментар))
Сусанна Бугай
Ви порушили дуже серйозну проблему суспільства! Дякую за такий блог...є над чим замислитись…
Мені завжди важко і страшно дивитись на людей похилого віку у громадському транспортв — адже до них всі оточуючі відносяться як до непотребу… а ми всі ж колись такими будемо — і теж будемо неповороткими, забудькуватими, неуважними… Тому задумайтесь над своїми вчинками!
Маріанна Горянська
Дякую, що прочитали та прокоментували! Хочу написати цикл таких спостережень, бо життя реальніше ніж здається і воно не у високих посадових кріслах, а навколо нас. Хочу, щоб люди навчилися його помічати і розуміти, а не зациклювалися на новій машині з затемненим склом…
Надія Григоренко
Не варто так узагальнювати, не всі «оточуючі відносяться як до непотребу…»!
Є різні люди.
А щодо громадського транспорту — більшість одне до одного там так відноситься, не зважаючи на вік. Як хтось встає, всі аж із шкури вилазять, щоб сісти на те місце. І боряться за свій простір, в основному, ліктями…
Надія Григоренко
Ми звикли, що більшість аутсайдерів суспільства є п'янчужками. Тому так і ставимось до них.
Випадок із реального життя: ми з подругою поїхали влітку на Прут купатися. Вийшли на зупинці якраз перед мостом і побачили жінку, яка лежала просто в клумбі, що оточена дорогою. Ми боялися до неї підходити, тому просили продавців з магазинів, що поряд. Більшість відмахнулися: та вона ж п'яна! Але жінка була вдягнена в кожух «Трест зеленого господарства»… Один таки згодився, підійшов до неї. Виявилося, вона просто спала. Ще й сварилася, що її розбудили. При чому спала давно. І ніхто не підійшов, не поцікаввся, що сталося, а раптом у неї сонячний удар (літо ж) чи погано стало (їй було 40-50 років). Скоріш за все, вона таки була п'яна…
Але це тільки один випадок, коли я щось зробила. В основному, я проходила повз, як і всі. Я боюсь таких людей, особливо п'яних.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте